Ezekkel az önismereti tesztekkel közelebb kerülhetsz önmagadhoz

2023.11.22
pixabay
pixabay

Az online világban élve néha elfelejtjük, hogy kik is vagyunk valójában, milyen érzések, elvárások, szükségletek mozgatnak minket. Rabul ejtenek az applikációk, folyton érkező információk és közben elkerül a fókusz az igazán értékes dolgokról. 

Horváth Ria Uralom a mobilom könyvével felfedezheted az internet és a modern eszközök által eltakart belső világodat.

Horváth Ria life coach, tréner, élménypedagógiával foglalkozó pedagógus. Nem ez az első önismereti témájú könyve. Szakmai tapasztalatait és friss ötleteit tárja eléd ebben az új, tabletet imitáló könyvében is.

Horváth Ria
Horváth Ria


Máris egy izgalmas játékkal indít az első oldalakon, ugyanis 10 pontban meg kell határoznod, hogy ki vagy. Szavakat kell leírni önmagadról. Egyfajta öndefiníció, önjellemzés, mégis nagyon nehéz megragadni a leglényegesebb dolgokat. Nem is mindegy, hogyan teszed ezt, ugyanis visszaolvasva a listádat, nagy felismeréseket tehetsz az önelfogadásoddal, önértelmezéseddel kapcsolatban.

Már itt kiderül, hogy van-e közösségi médiával vagy elektronikai eszközzel kapcsolatos válaszod. A könyv pedig ezzel a koncepcióval építkezik tovább is. Az érzések, érzelmek, szükségletek, szeretetnyelv meghatározása, felismerése után az offline, magaddal töltött idő örömét élheted át.

Személyes kedvencem a könyvből a szeretetbank egyenlegfeltöltő tippje volt. Sok kreatív teszt, játékos feladat során kerülhetsz közelebb ahhoz, aki legbelül vagy.  Néhány ízelítőként: 

  • Ki vagy mi lennél, ha növények, állatok, elektronikai eszközök, emberek közül kéne választanod?
  • Kikkel találkoznál szívesen azok közül, akik már nem élnek? Mit kérdeznél tőlük (történelmi személy, író, bárki lehet)
  • Miket mondana a telefonod neked, ha már szeretne kikerülni a markodból?

Horváth Ria könyve téged is meggyőz majd arról, ha csökkented a gépidődet, magadat és a téged körülvevőket is más szemmel tudod nézni

Horváth Ria oldala
Horváth Ria oldala

Ha érdekel Ria oldala, itt tudsz nézelődni: https://horvathria.hu/

© 2023 R. Szabó Zsuzsa
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el